Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900 600 9000

logo

Groepstraining Omgaan met stress te Vaassen

Startdatum 4 november 2020

Groepstraining Omgaan met stress

Voel je je vaak gespannen? Zit je niet lekker in je vel? Heb je veel last van hoofdpijn? Het is goed om er zelf iets aan te doen. Hoe? Dat kun je leren in de cursus: ‘Omgaan met stress’.

Wat ga je doen in de cursus Omgaan met stress?

In de training leren cursisten in vier bijeenkomsten hoe zij de stress in hun leven kunnen verminderen. Deelnemers werken vanuit het boek: Druk, Druk, Druk.

Deelnemers leren situaties die stress veroorzaken te onderkennen en er anders mee om te gaan. Ontspanning en gedachten over stress uitdagen zijn onderdeel van deze cursus. Deze technieken zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies voor de preventie van depressie en angst.

Een preventietraining is geen therapie, maar bedoeld om je eigen kracht te versterken.

Voor wie:

De training is bedoeld voor patiënten van de huisartsen uit Apeldoorn, die last hebben van spanningsklachten, hoofdpijn of lusteloosheid door een uitgeblust gevoel .

Door wie wordt de training gegeven:

De training wordt gegeven door Anja Muntz werkzaam als praktijkondersteuner GGZ in een huisartsenpraktijk in de omgeving van Apeldoorn en geschoold in het geven van groepstrainingen.

Kosten:

Aan de training zijn geen kosten verbonden. De training wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, zonder dat uw eigen risico wordt aangesproken. 

Wel wordt gevraagd om het werkboek Druk, Druk, Druk…over vitaliteit en stressbestendigheid; Carry Petri en Jolanda Bouma; Uitgeverij Thema a € 20,95 aan te schaffen. U kunt dit boek zelf bestellen bij bol.com.

Data:

Er zijn vier trainingen op de woensdagochtend van 9 tot 11.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 4 november 2020.

Locatie: 

De Koekoek te Vaassen

Meedoen gaat als volgt:

De huisarts en/of de praktijkondersteuner- ggz bepaalt of je voldoet aan de criteria om mee te mogen doen; als je in aanmerking komt, kun je je hier aanmelden.

Na aanmelding ontvang je van één van de trainers een oproep voor de telefonische kennismaking.

Vragen?

Neem contact op met je eigen huisarts of praktijkondersteuner- GGZ