Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900 600 9000

logo

HRA – Huisartsen Regio Apeldoorn app

Online dienstverlening van de huisartsen in de regio Apeldoorn

Vanaf nu zijn de online diensten van de meeste huisartsen in de regio Apeldoorn ook via een app beschikbaar: de HRA app. Zo kunt u nog makkelijker via uw smartphone of tablet met ons communiceren. Download de app in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Wat kunt u met de HRA app?

U heeft toegang tot de volgende functies:

 • Online afspraken maken
 • Uw medicatie overzicht inzien
 • Herhaalrecepten bestellen
 • Vragen stellen door middel van eConsult
 • Contactgegevens van uw praktijk

Met de HRA app heeft u inzage in uw actuele medicatiegegevens zoals bekend bij uw huisarts. Ook kunt u direct herhaalrecepten uit uw medicatielijst aanvragen.

Stel uw medische vragen direct aan uw arts via een eConsult en ontvang bericht zodra uw consult beantwoord is. Let op! eConsult is niet bedoeld voor urgente zaken of levensbedreigende situaties. Indien u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de huisarts op.

Bekijk via de agenda de lege plekken in de agenda van uw arts en boek een afspraak op het moment dat het u uitkomt. U kunt tevens de reden van uw afspraak vermelden.

Download nu de gratis app!

U kunt de app downloaden in de App Store of in Google Play.

Download in de iOS App Store
Download in Android Google Play
Een Windows Phone-versie is niet beschikbaar.

App Store Google Play

Vertel uw ervaring

De HRA app is recent in gebruik genomen en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen. Deel uw feedback met ons via het formulier op deze pagina.

Vragen en antwoorden

 • Download de HRA | Uw Zorg App via de App Store (iOS) of Google Play (Android)
 • Open de app en zoek uw praktijk
 • Als u al een account heeft voor onze online diensten logt u in met dezelfde inloggegevens in op de app en gaat u direct naar de volgende stap. Als u nog geen account heeft, vraag dan een account bij ons aan door in het inlogscherm op 'registreer nu' te drukken. Vul alle benodigde gegevens in. Na controle van uw aanvraag door onze praktijk - wat enige tijd in beslag kan nemen - wordt uw account gekoppeld en ontvangt u per e-mail een notificatie bericht.
 • Na het inloggen op de app ontvang u per e-mail of sms éénmalig een verificatiecode die u invoert in de app.
 • Maak in de app ten slotte een pincode van vijf cijfers aan om toegang tot de app af te schermen.
 • De app is nu klaar voor gebruik.

De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play (Android) voor patiënten.

Met de HRA | Uw Zorg online app kunt u via een beveiligde verbinding uw actuele gegevens (medicatie, eConsult, afspraken) inzien uit het systeem van uw zorgpraktijk. Voor de ingebruikname wordt uw identiteit eerst geverifieerd door de praktijk en ontvangt u een verificatiecode om de app te activeren. Verder dient u de app af te schermen met een persoonlijke vijfcijferige toegangscode en voor elk gebruik in te voeren. Bij het gebruik van services van uw zorgverlener via de app kunnen persoonsgegevens worden doorgegeven aan de praktijk via het beveiligde netwerk van Pharmeon. Raadpleeg de privacyverklaring van uw praktijk in de app om na te gaan welke gegevens uitgewisseld worden en met welk doel.

Zonder een correcte verificatiecode is er geen toegang tot gegevens mogelijk. U krijgt de code toegezonden per e-mail of per sms nadat u bent gecontroleerd en gekoppeld door de arts. De app vraagt u om de betreffende code in te vullen.

De verificatiecode wordt toegezonden nadat u de eerste keer inlogt op de app met uw gebruikersnaam (uw gebruikersnaam is gelijk aan uw e-mailadres) en wachtwoord. Na het eenmalig invullen van de code krijgt u toegang tot de app.

LET OP: sluit de app niet af bij het ophalen en invullen van de verificatiecode, maar gebruik daarvoor de applicatie-wisselaar van uw toestel. Indien u dit niet doet zal de app vanaf het begin 'starten' en moet u opnieuw inloggen.

De praktijk controleert uw gegevens na uw aanmelding en maakt de koppeling tussen het informatiesysteem van de praktijk en uw account. Door middel van deze koppeling krijgt u toegang tot bijvoorbeeld uw medicatieoverzicht, de agenda en eConsult functies.

Zonder een koppeling met het informatiesysteem van de praktijk kan de app niet uw gegevens niet inladen.

Ja, elk account is na verificatie en koppeling verbonden aan de bijbehorende gegevens bij de zorgaanbieder. Iedereen heeft daarom een eigen account nodig. U kunt een extra account van bijvoorbeeld uw kind toevoegen in de app naast uw eigen account. Kies bij de accountinstellingen voor 'Account toevoegen' en volg de instructies.

Verwijder de app van uw telefoon of tablet en installeer deze opnieuw. De app vraagt nu opnieuw om een huisartspraktijk te kiezen. Kies de juiste praktijk en meld u opnieuw aan (registreer nu). Het controle- en koppelproces zal opnieuw worden uitgevoerd.

Sluit de app af en probeer het opnieuw. Blijft het probleem zich voordoen? Vermeld dan uw probleem, gebruikte telefoon/tablet en de handeling die u probeerde te verrichten via het formulier. Onze servicedesk zal het probleem oplossen.

Sluit de app af en probeer het opnieuw. Blijft het probleem zich voordoen? Vermeld dan uw probleem, gebruikte telefoon/tablet en de handeling die u probeerde te verrichten via het formulier. Onze servicedesk zal het probleem oplossen.

U kunt de app vinden in de store door te zoeken op 'HRA | Uw Zorg online app'. U kunt ook gebruik maken van de links op deze website om de app te vinden (App Store (iOS) | Google Play (Android)).

Wilt u meer informatie over de app of heeft u vragen? Neem dan contact op via het onderstaande formulier.