Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900 600 9000

logo

Veel gestelde vragen

Uw gezondheid is onze zorg, elke dag weer.

Wat doet de huisartsenpost Apeldoorn?

Wanneer u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en/of op feestdagen spoedeisende huisartsenhulp nodig heeft, kunt u terecht bij de huisartsenpost in Apeldoorn. 

Wanneer bel ik met de huisartsenpost?

Als er geen sprake is van een levensbedreigende situatie, maar hebt u het idee dat wel op korte termijn een dokter naar uw medische klachten moet kijken, dan belt u buiten de gewone praktijktijden van uw huisarts met de huisartsenpost.

De speciaal hiervoor opgeleide triagist van de huisartsenpost bepaalt dan in overleg met u welke hulp noodzakelijk is. Dat kan een zelfzorg-advies zijn, of een verwijzing naar het spreekuur van de eigen huisarts, maar ook een afspraak op de huisartsenpost, waar de huisarts de patiënt kan onderzoeken. En in sommige gevallen ook een afspraak voor een (spoed) visite door de spoedarts.

Eventueel kan zelfs door de triagist in overleg met een huisarts alsnog besloten worden een ambulance naar u toe te sturen. Als dat zo is, dan zal de triagist zelf de ambulance bellen, u hoeft daar dan niets meer voor te doen.

Kan ik zomaar bij de huisartsenpost naar binnenlopen? 

Nee. De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak. Wanneer u een afspraak hebt, bent u ook snel aan de beurt.

Veel gestelde vragen

In de hierin naaste getoonde lijst vind u antwoord op veel gestelde vragen. Staat u vraag er niet bij, dan kunt u het onderstaande formulier invullen.