Dringende hulp van de huisarts buiten kantoortijden?
Bel direct 0900 600 9000

logo

Visitearts met chauffeur

Wat is de rol van de spoedarts en chauffeur?

Naast de arts op de huisartsenpost, is er ook nog de visitearts, de spoedarts. Deze arts heeft visitedienst en rijdt het gebied rond in een auto met chauffeur. De chauffeur is ook speciaal voor dit werk opgeleid en kan de arts assisteren bij spoedgevallen.

De auto is uitgerust met navigatieapparatuur en mag in geval van nood met zwaailicht en sirene rijden om snel ter plekke te kunnen zijn.

Per mobiele telefoon en andere communicatieapparatuur staan arts en chauffeur voortdurend in contact met de mensen op de huisartsenpost en de Centrale Post Ambulancevervoer (waar de 112 meldingen voor de ambulances binnenkomen).

Ook kan onderweg gebeld worden met de patiënt om alvast instructies te geven of te horen hoe de toestand van de patiënt zich ontwikkelt

Modernste communicatie- en medische apparatuur

De auto van de spoedarts is niet alleen voorzien van de modernste communicatieapparatuur, maar ook van medische apparatuur zoals die ook in ambulances aanwezig is. Verder is een beperkte hoeveelheid medicijnen aanwezig, zodat mensen in voorkomende gevallen niet bij nacht en ontij nog eens naar een apotheek moeten, maar dat bijvoorbeeld de volgende dag kunnen doen.